van Hardenbroekweg 10 - Noordwijk

van Hardenbroekweg 10

€ 1.495.000,- k.k.

Beschikbaar

  • 1913
  • 7 slaapkamers
  • 591 m2
  • 347 m2
  • Geen brochure
  • 10 kamers

Noordwijk - van Hardenbroekweg 10

De ruim opgezette, vrijstaande ‘Villa Schoonoord’ komt op de markt. Dit historische pand is het oudste buitenverblijf van de wijk ‘Dobbelmannduin’ te Noordwijk en tevens de eerste vorm van bebouwing totdat in 1917 de typerende watertoren van Noordwijk gebouwd werd. De wijk is vernoemd naar de uit Rotterdam afkomstige sigarettenfabrikant Louis Dobbelmann. De historische uitstraling van dit pand siert de wijk bij binnenkomst. In 1913 gebouwd als buitenverblijf voor de uit Amsterdam afkomstige fabrikant Polak, die het pand vervolgens doopte tot ‘Maria Hersella’, als verwijzing naar zijn twee dochters. In de jaren ’70 werd het pand geëxploiteerd als pension door een welgestelde familie, die hiervoor het hele pand ingrijpend heeft verbouwd. Hierbij zijn traditionele details behouden gebleven, zoals de glas-in-lood ramen bij het trappenhuis en de ‘eerstgelegde steen’. Tijdens die verbouwing is de naam van de villa ook veranderd in ‘Hotel Schoonoord’. Sinds 2005 is het pand in bezit van de huidige eigenaren, die vielen voor de charmes van Schoonoord en die dit in ere hebben hersteld naar de originele bedoeling van het pand: een prachtig buitenverblijf in de duinen aan zee.

Specificaties
Bouwjaar: 1913.
Perceeloppervlakte: 591 m2.
Woonoppervlakte: ca. 347 m2.
Inhoud: ca. 1020 m3.

Indeling
Benedenverdieping: entree met inbouw (garderobe) kast, royale livingroom met open haard, bar en erker. Hal met toilet en karakteristiek trappenhuis met glas-in-lood ramen. Extra woon- of werkkamer met openslaande deuren naar terras. Professionele keuken met bijkeuken. Trap naar (wijn)kelder. Wasruimte.

1st etage: royale slaapkamer met afgescheiden (en suite) zeer ruime badkamer, inloopkastruimte, toilet, opbergkamer, zeer royale (kantoor) ruimte met 2 balkons (eventueel om te vormen tot meerdere kamers).

2e etage: vier royale slaapkamers met en suite badkamers (4), stookhok (met centrale verwarmingsinstallatie) en inspectieluik voor toegang tot het dak.

Aangrenzend zomerhuis: woonkamer/kantoor, keuken, badkamer, trap naar 1ste etage.
Zomerhuis 1ste etage: twee slaapkamers.

Royale parkeergelegenheid op eigen terrein voor minimaal vijf auto’s.

Aanvaarding in overleg.

Deze aanbieding is vrijblijvend en kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.