"Sinds 1985 actief in de Duin- en Bollenstreek”

Plan van aanpak

Juridisch onderzoek

Opvragen kadastrale informatie

 

Waardebepaling

In overleg verzorgen wij graag een waardebepaling voor u ten behoeve van u hypotheekadviseur/bank

 

Foto’s en video

Een professionele fotograaf zal op een afgesproken tijdstip foto’s en een video en 360° foto’s maken van uw woning. Dit betreft interieurfoto’s en foto’s van de buitenzijde van de woning. Van deze foto’s wordt een selectie gemaakt en samen met de concept omschrijving van uw woning aan u overhandigt alvorens de woning wordt aangemeld. U heeft uiteraard hierin inspraak. Wij zorgen voor een op maat gemaakte en mooie presentatie waarin alle voordelen van uw woning goed zullen worden uitgelicht. Een goede start bij verkoop is naar onze mening immers essentieel.

 

Meetrapport en plattegronden

Een professionele inmeter zal op een afgesproken tijdstip uw huis komen inmeten om plattegronden en een meetrapport te kunnen maken.

Wat is NEN 2580?

NEN 2580 is de Nederlandse norm om de inhoud en oppervlakte te bepalen van een gebouw. Diverse soorten oppervlakten worden in de norm beschreven die samen de totale inhoud en oppervlakte bepalen.

 

Energielabel

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Eigenaren zijn verplicht bij verkoop en verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Wij zullen u begeleiden en indien nodig een afspraak voor u maken.

 

Aanmelding in het uitwisselingssysteem

Nadat uw foto’s zijn geselecteerd, de omschrijving van uw woning is vastgesteld en ons dossier compleet is wordt de woning aangemeld in het uitwisselingssysteem. Dit houdt o.a. in dat alle regionale – makelaars een melding hebben gekregen van het feit dat uw woning te koop staat.

 

Plaatsing op de website van Voorham Makelaars

Uw woning wordt naast een vermelding op Funda uiteraard ook gepresenteerd op onze website www.voorham.nl. Via Funda kunnen mensen straks zelf een brochure met onder andere plattegronden downloaden om snel een goede indruk te krijgen van de woning. Ook kunnen wij per maand bijhouden hoe vaak uw woning wordt bekeken om zo een indruk te krijgen van de courantheid van uw woning. Op deze wijze kunnen wij tijdig inspelen en actie ondernemen om uw woning zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en de verkoop te verspoedigen.

 

Maken verkoopbrochure

Van de woning zal een uitgebreide verkoopbrochure gemaakt worden met onder andere de objectomschrijving, foto’s, kadastrale kaart en plattegronden van de woning. Deze brochure wordt na een bezichtiging meegegeven aan de potentiële koper. Eveneens zal de brochure ook worden meegegeven aan potentiële geïnteresseerden op ons kantoor.

 

Plaatsing objectomschrijving + foto’s in etalage

In onze etalage plaatsen wij een grote foto (A-3 formaat) en omschrijving van uw woning. Onze etalage bevindt zich op een goede locatie; het Vuurtorenplein in Noordwijk aan Zee. Honderden auto’s met potentiële kopers rijden hier elke dag langs. Daarnaast wordt deze locatie ook op zaterdag en zondag druk bezocht.

 

Plaatsing TE KOOP bord

In overleg plaatsen wij een TE KOOP bord op een goede zichtbare plek van het te verkopen object.

 

Aanschrijven eigen bestand zoekers

Door onze jarenlange ervaring en betrouwbare reputatie in de regio, hebben wij een ruim bestand opgebouwd van mensen die zoeken naar een voor hun passende woning of bedrijfsruimte. Dit bestand wordt doorlopen om te kijken of hier potentiële kopers tussenzitten die wellicht interesse in uw woning hebben. Tevens hebben wij nauw contact met onze collega makelaarskantoren zodat ook de geïnteresseerde zoekers van deze kantoren weten, dat uw woning op de markt is gekomen.

 

Adverteren

Om uw woning extra onder de aandacht te brengen is het mogelijk om uw woning uit te lichten op Funda of deze bovenaan de zoekopdrachtenlijst te plaatsen. Uit onze ervaring is gebleken dat dit absoluut zorgt voor een toename aan (online) kijkers. Behalve Funda speelt social media ook een rol in het adverteren. Bij het verkopen van een nieuwe woning plaatsen wij deze op onze kanalen en kunnen deze berichten uiteraard ook promoten. Daarnaast kunnen wij ook adverteren op traditionelere manieren als de (weekend)krant.

 

Bezichtigingen

Bezichtigingen worden samen met u in overleg gepland op voor u geschikte tijdstippen. Tijdens bezichtigingen nemen wij ruimschoots de tijd om de geïnteresseerden de woning zo goed mogelijk te laten zien. Ook beantwoorden wij uitgebreid de vragen die er zijn.

 

Evaluatie

Wij vinden het belangrijk dat onze opdrachtgever goed op de hoogte wordt gehouden over de voortgang van de verkoop. Om deze reden streven wij ernaar regelmatig contact te hebben om de voortgang van de verkoop te bespreken. Wij zullen nauwkeurig alle bezichtigingen inventariseren, de geïnteresseerden nabellen en u uiteraard in kennis stellen van alle reacties. Zoals eerder vermeld zijn de hits op onze website, de statistieken van de Funda site eveneens een goed middel om de respons op uw woning te peilen. Hierdoor kunnen wij inspelen op mogelijk nieuwe kansen en ontwikkelingen in de markt en indien nodig actie te ondernemen. Wij zijn ervan overtuigd dat met een actieve verkoopbenadering en regelmatig contact tussen makelaar en cliënt wij voor u tot een geslaagde verkoop komen.

 

Het onderhandelings- en afhandelingstraject

Uiteraard nemen wij voor u zoveel mogelijk werk uit handen en begeleiden wij de bezichtigingen, adviseren wij u tijdens het biedingsproces en handelen de onderhandeling voor u af. Tevens zullen wij zorgdragen voor het opstellen van een koopakte en u hier een toelichting op geven. In het laatste stadium controleren wij de notariële afrekening en zijn aanwezig bij de inspectie van uw woning. De begeleiding bij het transport (notaris) is hier ook een onderdeel van. Tot na de overdracht staan wij klaar om uw eventuele vragen te beantwoorden.