Binnenweg 50 - Noordwijk

Binnenweg 50

Verkocht

  • 1927
  • 4 slaapkamers
  • 150 m2
  • D
  • 149 m2
  • Geen brochure
  • 5 kamers

Noordwijk - Binnenweg 50

BELEGGERS/INVESTEERDERS OPGELET! Deze woning is te splitsen in royale appartementen! zie tekst!

Royale half-VRIJSTAANDE woning op loopafstand van de zee en het centrum van Noordwijk aan Zee

In het hart van het centrum van Noordwijk aan Zee, op loopafstand van het strand staat de goed onderhouden half-VRIJSTAANDE WONING Binnenweg 50. De woning beschikt over twee parkeerplaatsen op eigen terrein, zonnige achtertuin en een aangebouwde schuur. In 1997 is de woning uitgebouwd en in 2001 onder architectuur verbouwd. De woning is gunstig gelegen nabij verschillende voorzieningen als supermarkten, sportclubs en de beachclubs aan zee.

Bouwjaar: 1927
Woonoppervlakte: ca. 149 m2
Inhoud: ca. 400 m3
Perceeloppervlakte: 150 m2

Indeling van deze moderne en verzorgde woning:
Begane grond: Entree met ruime hal, meterkast, garderoberuimte, toilet met fontein, woonkeuken met openslaande deuren naar achtertuin, luxe woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur (te weten: koelkast, vriezer, vaatwasser, oven, vijfpits-gaskookplaat en een afzuigkap), bijkeuken met aansluitingen voor de wasmachine en de droger, moderne badkamer met douche en wastafel. Vanuit de hal is de lichte gang met glazen bouwsteen bereikbaar welke toegang geeft tot de woonkamer. De woonkamer is verdeeld in twee ruimten, een zitkamer met open haard en een eetkamer:

Eerste verdieping: Ruime overloop, twee slaapkamers aan de voorzijde met vaste kasten, zijslaapkamer met wastafel, vierde hoofdslaapkamer met toegang tot het zonnige dakterras, luxe badkamer voorzien van dubbele wastafel, tweede toilet, ligbad en aparte douche.

Bijzonderheden:
– Een zonnige onderhoudsvrije tuin met veel privacy.
– Isolerende beglazing.
– Geïsoleerd en in 2011 vernieuwd dak.
– De kozijnen zijn in 2017 geschilderd.
– Een tweetal parkeerplaatsen op eigen terrein.

‘Om een gebouw gelegen binnen de gemeente Noordwijk kadastraal te kunnen splitsen is in bepaalde gevallen een splitsingsvergunning nodig.

In de Verordening Beheer Woningvoorraad Noordwijk 2016 is in artikel 6 bepaald:

Gebouwen met levensloopbestendige woonruimten en woonruimten met een huurprijs beneden € 1.050,00 of koopwoningen met een WOZ-waarde beneden € 350.000,00 mogen niet zonder vergunning als bedoeld in artikel 22 van de Huisvestingswet gesplitst worden in appartementsrechten als bedoeld in artikel 106, eerste en vierde lid, van Boek 5 van het Burgerlijk Wetboek als een of meer appartementsrechten de bevoegdheid omvatten tot het gebruik van een of meer gedeelten van het gebouw als woonruimte.

Artikel 22 van de Huisvestingswet 2014 luidt:
Het is verboden om een recht op een gebouw dat behoort tot een door de gemeenteraad in de huisvestingsverordening daartoe aangewezen categorie gebouwen zonder vergunning van burgemeester en wethouders te splitsen in appartementsrechten als bedoeld in artikel 106, eerste en vierde lid, van Boek 5 van het Burgerlijk Wetboek indien een of meer appartementsrechten de bevoegdheid omvatten tot het gebruik van een of meer gedeelten van het gebouw als woonruimte. Om een woning kadastraal te splitsen is dus in Noordwijk een vergunning vereist als het gebouw levensbestendige woonruimten of woonruimten bevat met een huurprijs beneden € 1.050,00 of koopwoningen met een WOZ-waarde beneden € 350.000,00

Levensbestendige woonruimten: zelfstandige woonruimte die geschikt is, of eenvoudig geschikt te maken is, voor bewoning tot op hoge leeftijd, ook in geval van fysieke handicaps of chronische ziekten van de bewoners;Woonruimten binnen dit gebouw met een huurprijs van € 1.050 of hoger of koopwoningen binnen dit gebouw met een WOZ-waarde van € 350.000,– kunnen dus zonder vergunning worden gesplitst. Dit betekent dat u als notaris de akte dan kan laten passeren’

Kortom: een uniek kans om comfortabel midden in het centrum van Noordwijk aan Zee te wonen.

Aanvaarding in overleg.

Deze aanbieding is vrijblijvend en kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.